Dansprogrammet

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Dansprogrammet riktar sig till unga dansare 16-25 år som är intresserade av dans som möjlig profession. Deltagarna kommer från olika kommuner och har olika dansbakgrund.

Foto: Erwin Semler

Dansprogrammet är ett ettårigt, kostnadsfritt program där deltagarna träffas regelbundet på kvällar och helger under två terminer för att dansträna, möta professionella dansare och koreografer samt besöka scener och institutioner i Stockholmsområdet som presenterar scenkonst och dans. 

Deltagarna får också kunskap om eget företagande, bidragssystem och får ta del av nätverk och kontakter inom branschen. Inom ramen för programmet träffar de även andra yrkesgrupper som finns nära dansaryrket som exempelvis producenter, tekniker och scenpersonal. Programmet avslutas med en slutproduktion i samarbete med Riksteatern i Hallunda där dansarna arvoderas. 

Dansprogrammet är initierat av Emelie Enlund och handleds av Cajsa Godée, Marvil Iglesias och Johanna Fröjd. Dansprogrammet är ett samarbete mellan Region Stockholm, Riksteatern, Botkyrka kommun och Stockholms stad. 

Mer information om Dansprogrammet och hur du ansöker finns på Dansprogrammets webbplats.

Dansprogrammet 2021/2022 

Förra läsårets dansprogram bestod av 16 unga dansare från Botkyrka, Huddinge Stockholm och Tyresö. Deltagarna fick ta del av workshops på bland annat Dansens Hus studios och erbjöds föreställningar på Moderna Dansteatern, Fylkingen och Dansens Hus. De fick arbeta med Zoe Poluch från Stockholms Konstnärliga Högskola, dansaren och arrangören Afra Hosseini, koreografen och dansaren Lisen Ellard och koreografen Paloma Madrid. 

Produktion 2022 

Under våren arbetade dansarna intensivt med slutproduktionen ”The earthlings exercise” som hade premiär på Riksteatern i Hallunda 14 april, under ledning av koreografen Thiago Granato. Thiago är från Brasilien, bosatt i Berlin och har arbetat i Sverige och presenterat flera verk på Weld och setts på scen i verk av Jefta van Dinther.  

Slutproduktionen ”The earthlings exercise” spelade för fullsatt salong parallellt med att den livestreamades. 

Se den streamade föreställningen på Vimeo.

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?