Cirkusturné från norr till söder

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Cirkusflätan är ett interregionalt samarbete som startade mellan Region Stockholm, Region Östergötland och Västra Götalandsregionen. Projektet har fått medel från Kulturrådet för att skapa samverkan kring cirkusens utveckling i Sverige. Nu tar Cirkusflätan steget in i ett turnésamarbete.

Peter Åberg med Rubiks Kub. Foto: Einar Kling Odencrants

Under våren 2022 gjorde Cirkusflätan en utlysning där vi sökte en mindre cirkusproduktion till en interregional turné till sensommaren/hösten 2022. Samtidigt sökte vi arrangörer i de olika regioner som skulle vara intresserade av att arrangera en cirkusföreställning.

Erbjudandet om turnén gavs till cirkusartisten Peter Åberg/Out of the box med hans föreställning Minnet. Peter Åberg, jonglör och magiker, visar under 50 minuter med hjälp av olika trick och nummer vad minnet kan vara kapabelt till om man använder rätt typ av teknik.

Peter, som slutade topp 3 i TV4 Talang 2022 med sina omöjliga nummer, visar hur man kan använda minnet på ett bättre sätt med enkla medel. Man får se prov på både hur memorering går till samt prova lite själv under föreställningens gång. Föreställningen är rekommenderad för 9 år och uppåt men fungerar också för en familjepublik.

Peter Åberg är professionell cirkusartist och har turnerat över hela världen i över tio år. Han är också en av tre i Sverige som lyckats memorera och lösa en 7x7x7 Rubiks Kub med ögonbindel.

Jonglering i världsklass blandat med humor, magi och musik.

Turnépremiär är den 9 september 2022 i Norrköping.

Turnéschema

9 september Stage Skandia, Norrköping

10 september Mjölby kulturscen, Mjölby

14 september Gruvan, Grums

15 september Svanskogs Folkets Hus, Svanskog

7 oktober Göteborg

8 oktober Häggvallskolan, Tjörn

15 oktober Berga Teater, Österåker

20 oktober Kristianstads Teater, Kristianstad

22 oktober Galleri Valfisken, Simrishamn

1 november Haninge Folkets Hus, Haninge

11 november Sundsvalls Teater, Sundsvall

12 november Babelsberg, Kramfors

Här finns ett formulär, men det kräver att du accepterar inställnings-cookies
Tillbaka till nyhetslistan cirkus