Cirkusflätan: Tre residens i tre regioner 2022

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Cirkusflätans utlysning av residens i tre regioner genererade tre spännande samarbeten och möjlighet för cirkuskonstnärer att arbeta med sina projekt. Region Stockholm i samarbete med Kristofferscenen tilldelade Circ2M residensplats.

Foto: Circ2M

Residens kan handla om att en plats, en skola eller en grupp invånare får komma nära och förstå vad en konstform som cirkus kan vara, hur den kan upplevas. Som cirkusutövare får man en möjlighet att utveckla en egen process och skapa sammanhang med platsen. Att arbeta specifikt med en kommun eller plats och en konstform är en metod som används i Cirkusflätan, det treåriga samverkansprojektet mellan Region Stockholm, Region Östergötland och Region Västra Götaland, som är ett interregionalt samarbete med medel från Kulturrådet och egna insatser. Målet är att skapa ännu mer samverkan kring cirkusens utveckling i Sverige.

Cirkusflätans utlysning av residens i tre regioner genererade tre spännande samarbeten och möjlighet för konstnärer att arbeta med sina projekt.

Region Stockholm i samarbete med Kristofferscenen tilldelade Circ2M residensplats.

Circ2M består av Marjut Hernesniemi och Myrsky Rönkä, båda baserade i Ekerö kommun. Med sitt projekt med arbetstiteln Blob är duons avsikt att utforska kopplingarna mellan cirkuskonst och naturen och de potentiella uttrycken i att växa fram och bli med rep, för vilket urvalsgruppen har beviljat inbjudan till residenset. Kristofferscenen är glad över att vara partner till Cirkusflätan i Stockholmsregionen och att välkomna cirkuskompaniet Circ2M, som främjar experimentellt innehåll och innovativa skapelser inom cirkuskonsten i Sverige.

Vill du veta mer om Kristofferscenen och deras arbete kring residens, kan du läsa mer på Kristofferscenens webbplats

Följande konstnärer tilldelades residens i de tre regionerna:

Region Östergötland i samarbete med Norrköpings Ungdomscirkus: Walter Berndtsson

Region Västra Götaland i samarbete med Nycirkusfestival Rydal: Ivana Martins Andrade och Thomas Grahndin Jensen

Region Stockholm i samarbete med Kristofferscenen: Circ2M

Här finns ett formulär, men det kräver att du accepterar inställnings-cookies
Tillbaka till nyhetslistan cirkus