Kommentarsregler för sociala kanaler

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

I Region Stockholms sociala kanaler månar vi om sakliga diskussioner, en god ton och att inte falsk information sprids i vårt kommentarsfält. Därför har vi följande regler.

Vi bevakar vår Facebook och Instagram klockan 08.30-16.30 varje vardag. På sidorna hittar du information i form av film, fakta-länkar och texter som ska vara till nytta för dig som bor och vistas i regionen.

Tänk på att Region Stockholm är en myndighet och att det du skriver till oss på våra sociala kanaler blir allmän handling. Samma regler gäller här som om du hade skickat ett fysiskt brev till vårt kontor.

Regler

Tänk på att föra en konstruktiv debatt och hålla en god ton i kommentarsfälten. Vi tar bort kommentarer av följande art:

  • förtal
  • kränkningar och förolämpningar
  • inlägg med känslig information (till exempel personuppgifter)
  • rasistiska, sexistiska eller homofoba uttalanden
  • olovliga våldsskildringar eller pornografi
  • uppmaningar till brott
  • svordomar eller obsceniteter
  • reklam eller andra kommersiella budskap
  • upprepade inlägg i syfte att störa övrigas kommentarer eller diskussioner
  • inlägg som sprider desinformation och faktafel

Vi är angelägna om att den information som visas i våra sociala kanaler är korrekt och granskad. Vi har tyvärr inte möjlighet att granska länkar till andra webbplatser och deras saklighet, som utomstående publicerar, och förbehåller oss därför rätten att ta bort dessa kommentarer. Detsamma kan ske med bilder eller annat innehåll, där vi inte heller kan granska upphovsrätten.

Har vi personer som bryter mot våra regler kommer vi att ta bort aktuell kommentar. Vid allvarligare fall eller upprepade brott mot ovan nämnda villkor, blockeras användaren från vår sida.

Redaktionen försöker svara på så många frågor som möjligt, men ibland är inflödet väldigt stort. Vissa frågor hänvisar vi vidare till rätt instans – medicinska frågor till 1177 exempelvis och frågor om kollektivtrafik till SL:s kundtjänst. Se kontaktuppgifter nedan.

Frågor till våra verksamheter

Har du en fråga som rör en av våra verksamheter, ställ den direkt till dem så får du snabbast svar.

Vård i Stockholms län: Besök 1177.se/stockholm eller ring 1177 som hjälper dig hitta rätt i vården och att få svar på din fråga. 1177 på Facebook hittar du här.

SL-trafiken: Chatta med SL på sl.se eller ring 08-600 10 00. SL på Facebook hittar du här.

Kulturen i länet: Kulturförvaltningen på Facebook hittar du här.

På Region Stockholms sida gäller samma regler som Facebook upprättat med dig i användaravtalet: http://www.facebook.com/legal/terms

 

Grova hot och uppmaningar till brott rapporteras till Facebook och polisen. 

 

Formuläret kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?