Nyheter

  • 20 december: Lägesrapport om covid-19

    Totalt vårdas 630 patienter med covid-19 vid något av regionens sjukhus. Det är 108 fler än vad som rapporterades förra tisdagen.

    Hälso- och sjukvård
  • Bussdepåer görs redo för fler elbussar

    Inom de närmaste åren kommer ett stort antal elbussar introduceras i SL-trafiken när nya trafikavtal träder i kraft. För att kunna ta hand om elbussarna behöver depåerna byggas om. Först ut blir Nybodadepån och depån i Gubbängen i södra Stockholm.

    Kollektivtrafik
  • Budget 2023: Tuffa ekonomiska förutsättningar i en orolig tid

    Region Stockholm går in i 2023 med ett utmanande ekonomiskt läge. Hälso- och sjukvården och kollektivtrafiken ska utformas utifrån invånarnas behov och resurserna ska användas där de gör mest nytta. Det framgår av budget 2023 som debatteras och beslutas 6–7 december.

    Ekonomi och budgetOrganisation och styrning
  • Mandatperiodens första beslut i Region Stockholms kulturnämnd

    Den 25 januari sammanträdde Region Stockholms kulturnämnd i sitt första möte för 2023 med nya ledamöter och Erik Persson (S) som ny ordförande. Flera stora beslut fattades gällande inriktning och stöd till länets kulturliv.

    KulturOrganisation och styrning
  • Region Stockholms preliminära resultat för 2022

    Region Stockholm redovisar ett preliminärt resultat på 4 965 miljoner kronor för 2022. Detta ska jämföras med budgeterat resultat på 142 miljoner kronor. Resultatet motsvarar 5,4 procent av de samlade skatteintäkterna, vilket överstiger de två procent som enligt SKR:s rekommendation motsvarar en god ekonomisk hushållning.

    Ekonomi och budget
  • Nytt avtal för patientsäker uppföljning av läkemedelsförskrivning

    Den 1 januari 2023 kommer ett nytt avtal om arbetsplatskod för privata vårdgivare utan vårdavtal med Region Stockholm att börja gälla. Det nya avtalet ger regionen bättre förutsättningar att vidta åtgärder när förskrivning av läkemedel misstänks brista i patientsäkerhet eller vara olaglig.

    Hälso- och sjukvård
  • Snabb mobilteknik kan ge akuta patienter bättre behandling

    Region Stockholm testar sedan 2021 hur avancerade mobila 5G-tjänster kan användas för att stärka patientsäkerhet och kommunikation inom sjukvården. Tjänsterna kan i nästa steg komma att användas inom ambulans-, akutsjukvård och för driften av vårdfastigheter.

    Forskning och innovation
  • Budget 2023: Arbetsmiljösatsningen inom förlossningsvården fortsätter 2023

    Under nästa år kommer förlossningssatsningen kring medarbetarnas arbetsmiljö att fortsätta och fördjupas. Medarbetarnas idéer och förslag är fortsatt viktiga inslag i utvecklingsarbetet framåt. Det framgår av budget 2023 som debatteras och beslutas 6-7 december. 

    Hälso- och sjukvårdOrganisation och styrningEkonomi och budget
  • SJ kör SL:s pendeltåg från den 3 mars 2024

    Region Stockholm och SJ har tecknat ett avtal avseende drift av pendeltågstrafik. SJ tar över som operatör från 3 mars, med ett avtal som sträcker sig två år. I och med detta får SJ totalansvar för pendeltågen; trafik, underhåll och service. Avtalet innebär att SJ kör trafik på löpande räkning, med öppna böcker och i mycket nära samverkan med Region Stockholms trafikförvaltning i alla beslut.

    Kollektivtrafik
  • Film Stockholms samproduktion "Om alla bara drar" vinnare på Tempo

    I helgen avslutades Tempo Dokumentärfestival och festivalens största pris Tempo Documentary Award gick till den regionala filmfonden Film Stockholms samproduktion "Om alla bara drar" av Karin Wegsjö och Nazira Abzalova. Svensk biopremiär den 15 mars.

    Kultur
  • Region Stockholms preliminära resultat för 2023

    Region Stockholm har fortsatt ett mycket tufft ekonomiskt läge inför 2024 likt övriga regioner i landet. Region Stockholm redovisar ett preliminärt resultat på -1,0 miljard kronor för 2023. Det är 2,4 miljarder kronor bättre än budget på -3,5 miljarder kronor. Högre samlade skatteintäkter om 2,8 miljarder kronor är den huvudsakliga förklaringen. Samtidigt pågår ett arbete för att minska Region Stockholms kostnadsutveckling.

    Ekonomi och budget
  • Storslam för Film Stockholms samproduktioner på Guldbaggegalan

    Den regionala filmfonden Film Stockholms samproduktioner tog hem hela tio Guldbaggar på måndagskvällens gala som hyllade 2023 års svenska filmer. Paradiset brinner av Mika Gustafson prisades som bästa film och Axel Peterséns Syndabocken tog hem hela sju Guldbaggar.

    Kultur
  • Svagaste folkökningen i länet på 18 år

    Stockholms läns befolkning ökade med 14 794 personer under 2023 till totalt 2 454 821 i slutet av året. En ökning med 0,6 procent. Procentuellt hade bara Uppsala och Västerbotten en högre folkökningstakt, ändå är det den svagaste ökningen på 18 år.

    Regional utvecklingHållbarhet
  • Dags att söka sommarjobb i Region Stockholm

    Nu kan unga som är födda 2005 – 2007 söka sommarjobb i Region Stockholm. Målet är att kunna erbjuda totalt 700 ungdomar en plats.

    Ekonomi och budgetForskning och innovationHållbarhetHälso- och sjukvårdKulturRegional utveckling
  • Nya ramar för utvecklat samarbete

    Region Stockholm och Stockholms stad har nu enats om nya ramar för ett utvecklat samarbete kring bygget av bussterminalen vid Slussen. 

    KollektivtrafikProjekt inom buss
  • Sommarrapport om läget i vården vecka 26

    På veckans chefläkarmöte konstaterades att det i stort varit ett normalt tryck på akutmottagningarna under midsommarhelgen. Efter midsommar har delar av vården ett ansträngt men hanterbart läge.

    Hälso- och sjukvård
  • Sommarrapport om läget i vården vecka 28

    På veckans chefläkarmöte konstaterades att läget just nu är stabilt på akutsjukhusen. Trots överbeläggningar på en del håll är situationen hanterbar. Under helgen var trycket högre men det har under veckan avtagit.

    Hälso- och sjukvård
  • ”Drakar" spetsade nya besökserbjudanden i Gustavsbergs hamn

    Region Stockholm jobbar aktivt med att stärka attraktionskraften för besöksnäringen i länet. Inom projektet Besökskraft Stockholmsregionen har regionen i samverkan med Värmdö kommun sammanfört besöksnäringsaktörer som vill utveckla sina erbjudanden och stärka kulturmiljön kring Gustavsbergs hamn i Värmdö kommun. På måndagen, 18 september, fick aktörerna, i stil med TV-programmet Draknästet, chansen att presentera sina affärsidéer för en rutinerad jury.

    Regional utveckling