Studentsamarbeten på trafikförvaltningen

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hos oss kan du inleda din karriär redan under studietiden. Här kan du läsa mer om våra samarbeten inom studentområdet och inspireras av intervjuer med tidigare studenter som gjort exjobb och praktik hos oss på trafikförvaltningen.

Trafikförvaltningen är ett karriärföretag 2022!

Vi vill vara ett självklart val för unga talanger som vill jobba med ett samhällsviktigt uppdrag och vara med och ta Stockholm framåt genom utveckling av kollektivtrafiken.

Vi är stolta över att ha blivit utsedda till ett Karriärföretag 2022. Motiveringen från juryn lyder:

"Ett gediget samarbete mellan medarbetarna som märks. Man värnar om varandras kunskaper för att optimera sitt arbete här. Trafikförvaltningen har ett tydligt engagemang mot studenter och young professionals och låter dem inleda en karriär hos dem redan under studietidens gång."

Karriärföretagen går årligen en omröstning i sitt stora studentnätverk under perioden januari till april. Omröstningen handlar om att ta reda på vad vilka företag som uppfattas som mest attraktiva bland studenterna. Trafikförvaltningen går 2022 för första gången in på listan, direkt på en fjärde plats.

Studerar du? Eller är du nyutexaminerad? Hos oss finns det flera olika möjligheter för dig att lära känna vår verksamhet och utvecklas.

Våra samarbeten spänner brett

Vi har en bred verksamhet som möjliggör examensarbeten och praktik av olika slag. Om du skriver ditt examensarbete eller gör praktik/LIA hos oss får du möjlighet att lära känna trafikförvaltningen samtidigt som du genomför ett kvalificerat arbete. 

Stort tack till vårens exjobbare 2022!

Vi välkomnar varje vår nya studenter till vår verksamhet och studentområdet är en viktig del i arbetet med vår långsiktiga kompetensförsörjning. I vår har vi haft hela 7 exjobb, jätteroligt tycker vi. Den 3 juni knöt vi ihop säcken och fick förmånen att ta del av deras resultat och samtidigt tacka för deras fantastiska insatser med nya perspektiv och kunskap som utvecklar och driver oss framåt.

Möt trafikförvaltningens exjobbare 

Vill du skriva exjobb hos oss eller har du en idé till ett exjobb för våren 2023?

I september börjar vi utlysa våra lediga exjobb för våren 2023. Vi söker även förslag på examensarbeten. Har du en idé som du tror skulle kunna bidra till trafikförvaltningens utveckling? Då vill vi gärna veta mer! 

Du hittar tillgängliga exjobb och formulär för ansökan i länkarna till höger på den här sidan. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Ersättning för examensarbete

När du är klar med ditt examensarbete och har fått det godkänt av ditt lärosäte har du möjlighet att som tack för ett väl genomfört arbete få ett arvode från trafikförvaltningen. Ersättningen utgår från omfattning i tid och inkluderar både högskola, universitet och yrkeshögskola. 

Utbildningens längd Yrkeshögskole-poäng Högskolepoäng Ersättning
2,5 månader 50 15 15 000 kr
0,5 år 100 30 30 000 kr

Hon fick drömjobbet efter sitt examensarbete

Sadan Demirci skrev sitt exjobb våren 2021 och nu är hon anställd som teknikförvaltare bansystem på trafikförvaltningen. Läs mer och inspireras av detta lyckosamma samarbete i artikeln och yrkesporträttet på regionstockholm.se samt ta del av filmen nedan.

Tidigare studenters examensarbeten

Vi har tagit emot ett flertal studenter genom åren. Läs mer om vad de forskade kring, och hur de tyckte att trafikförvaltningen var som verksamhet. Läs intervjuerna här.

Träffa oss på Branschdagarna Nackademin och THS Armada 

Kom förbi vår monter och prata jobb och kollektivtrafik med oss.

Branschdagarna Nackademin
Den 11-12 oktober kl.13-16 respektive 09-12, kommer vi att delta på branschdagarna på Nackademin. 

Armada
Den 22-23 november deltar vi på THS Armada, nordens största arbetsmarknadsmässa, vid Kungliga tekniska högskolan, som varje år lockar över 12 000 studenter. I år är mässan återigen på plats på KTH. Läs mer om mässan här

Studiebesök eller annat samarbete?

Vi är öppna för olika typer av samarbeten med högskolor och universitet och tar gärna emot studenter som är intresserade av kollektivtrafik, infrastruktur och samhällsutveckling. Kontakta oss om ni till exempel vill komma på studiebesök eller om ni vill att vi kommer till skolan och berättar mer om vår verksamhet. Hör av er till student@sl.se.

Trafikförvaltningen på Linkedin

Du har väl inte missat att vi finns på Linkedin? Följ oss här

Formuläret kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?