Anna Gerber Ekblom blir ny vd för Södertälje sjukhus AB

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Styrelsen för Södertälje sjukhus AB har utsett Anna Gerber Ekblom till ny verkställande direktör. Anna Gerber Ekblom arbetar idag som verksamhetsområdeschef vid Södersjukhuset.

Anna Gerber Ekblom är sedan 2016 verksamhetsområdeschef för bland annat handkirurgi, onkologi, infektion, ögon och urologi vid Södersjukhuset och har arbetat som chef och ledare sedan 2012. Anna har även haft samordnande operativt ansvar för produktionsplanering och avtal vid Södersjukhuset.

– Jag är väldigt nöjd över att Anna Gerber Ekblom tar över som verkställande direktör för Södertälje sjukhus. Hon har en gedigen bakgrund inom hälso- och sjukvården samt forskning och leder idag ett flertal olika specialistområden på ett föredömligt sätt, säger Göran Stiernstedt styrelseordförande vid Södertälje sjukhus AB.

Bild: Anna Gerber Ekblom

Anna Gerber Ekblom är sedan 1993 legitimerad läkare och specialist i handkirurgi och har kliniskt främst arbetat med rekonstruktiv barnhandkirurgi. Hon är även medicine doktor med en gedigen bakgrund inom forskning vid Karolinska Institutet.

- Jag är glad över att ha fått förtroendet att leda verksamheten vid Södertälje sjukhus, säger Anna Gerber Ekblom. Det är ett komplett akutsjukhus med stort engagemang och goda förutsättningar för samverkan med andra vårdgivare och lokalsamhället. Jag ser fram emot att tillsammans med ledning och alla duktiga medarbetare på Södertälje sjukhus fortsätta att utveckla vår verksamhet som en viktig del av regionens sjukvård.

– Anna Gerber Ekblom kommer att stärka inte bara Södertälje sjukhus i utvecklingen av både vården och forskningen på sjukhuset utan även arbetet som ligger framför hälso- och sjukvården inom hela Region Stockholm de kommande åren. Anna har de egenskaper som krävs för att skapa bra samverkan med övriga delar i vården och vårdgrannar för att ge våra patienter bästa möjliga vård, säger Mikael Ohrling direktör för all egenägd vård i Region Stockholm.

Anna Gerber Ekblom tillträder tjänsten som verkställande direktör för Södertälje sjukhus AB den 1 december 2022.

Här finns ett formulär, men det kräver att du accepterar inställnings-cookies
Tillbaka till nyhetslistan