Undersköterska - ett kreativt yrke med karriärmöjligheter

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Vill du arbeta med människor och utvecklas? Då ska du söka till ett högskoleförberedande vård- och omsorgsprogram om du står inför gymnasievalet, eller till en vård- och omsorgsutbildning på Komvux, inom samverkan Vård- och omsorgscollege Stockholmsregionen.

Utbildningen varvas med teori och praktik, och du får jobba i projekt, göra studiebesök och fältstudier. Under din utbildningstid har du praktik som kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL) på en eller flera arbetsplatser.

Efter utbildningen kan du arbeta direkt som undersköterska eller läsa vidare på yrkeshögskola, högskola eller universitet.

"Varje dag får du träffa människor, växa och utvecklas i din yrkesroll. Inom vården gör du skillnad, varje dag".

Hanna2.jpg

Vad får du lära dig?

Du får lära dig om kroppen, om tekniken i vården, hur du för journal och hur du bemöter människor som behöver vård och omsorg. Du får kunskaper i psykologi, sociologi, pedagogik, omvårdnadsvetenskap, medicinsk teknik och interkulturell kompetens. Utbildningen är forskningsinriktad och har ett internationellt perspektiv.

"Som undersköterska har du ett av Sveriges viktigaste jobb, du gör skillnad varje dag för andra människor". 

Efter utbildningen

När du är klar kan du bli anställd som undersköterska på ett akutsjukhus, vårdcentral eller inom kommunal verksamhet. Du kan också läsa vidare på yrkeshögskola, högskola eller universitet. Du kan till exempel vidareutbilda dig till specialistutbildad undersköterska, sjuksköterska, ambulansförare, fysioterapeut och naprapat.

Här kan du läsa mer om Vård- och omsorgscollege Stockholmsregionen

Formuläret kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?