Tillbaka till lediga jobb
top-image

Sjuksköterska till avancerad barnsjukvård i hemmet

Karolinska Universitetssjukhuset , Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Ansök
Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Brinner du för barnsjukvård och har några års erfarenhet av sjuksköterskeyrket? Vill du vara med och möjliggöra att svårt sjuka barn får vårdas i hemmet? Då är det kanske dig vi söker till vår verksamhet SABH - Sjukhusansluten Avancerad Barnsjukvård i Hemmet.

Vi erbjuder

 • Individuellt anpassad introduktion och stöd tills du känner dig trygg i rollen
 • Tillgång till kontinuerligt stöd, både form av en läkare i beredskap och omvårdnadskollega
 • Erfarna kollegor, många med specialistkompetens inom området och/eller lång yrkeserfarenhet
 • Trygg och stabil arbetsgrupp
 • Arbete inom multiprofessionellt team, både tillsammans med andra yrkeskategorier och andra resurser såsom vårdhund och sjukhusclowner
 • Regelbundna utbildningsdagar med fokus på kompetensutveckling inom teamet
 • Regelbunden handledning
 • Utifrån individuella kompetensutvecklingsbehov finns det möjlighet att hospitera på andra avdelningar.

Om tjänsten
SABH - Sjukhusansluten Avancerad Barnsjukvård i Hemmet - skapar möjlighet för att vårda svårt sjuka barn i hemmet. Dygnet runt ger vi barnet tillgång till specialistsjukhusets resurser i form av sjukhusbaserade multiprofessionella mobila vårdteam.

Som sjuksköterska hos oss arbetar du nära patienten och dess anhöriga. Tillsammans med ett multidisciplinärt team vårdar du det sjuka barnet i dess hemmiljö, där stort fokus ligger på personcentrerad vård. Här blir hela Stockholm och hemmets trygga vrå din arbetsplats. Du behöver därför trivas med att ha bilen som ett av dina främsta verktyg samt att arbeta självständigt.

Vi vårdar barn i åldrarna 0-18 år som har alla har olika diagnoser och omvårdnadsbehov, i vissa fall även behov av palliativ vård. Vid ett hembesök kan vi bla hjälpa till med administrering av  intravenös  antibiotika, cytostatika, nutritionsdropp,  omläggningar, provtagning, sondavveckling, sviktkontroller, ljusbehandlingar, syrgasbehandling mm.

Vi arbetar med utgångspunkt att förälder eller anhörig är den primära vårdgivaren, där vi främst har en stöttande och utbildande roll. Du kommer därför att samarbeta med både vårdkollegor, det berörda barnet och anhöriga.

Vi söker dig som:

 • har ett genuint intresse för barnsjukvård.
 • känner dig trygg i din yrkesroll och har mod att agera efter din egen övertygelse.
 • har lätt för att anpassa dig till en föränderlig vardag. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändring.
 • Är trygg, stabil och har självinsikt när det kommer till din egen förmåga. Du skiljer på det personliga och professionella samt anpassar ditt bemötande utifrån din yrkesroll och varje unik situation. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • trivs bra med att arbeta tillsammans med andra människor. Du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Kvalifikation
Krav: Svenskt sjuksköterskelegitimation, B-körkort, minst 1 års erfarenhet av att arbeta inom slutenvård/akutsjukvård

Meriterande: Specialistutbildning inom barn och ungdom, barnmorska eller tidigare erfarenhet av vård av sjukt barn

Varmt välkommen att söka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens 


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!
Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet. På https://www.karolinska.se/for-patienter/astrid-lindgrens-barnsjukhus/jobba-pa-astrid-lindgrens-barnsjukhus2/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm