Tillbaka till lediga jobb
top-image

Distriktsköterska/sjuksköterska som vårdutvecklingsledare till APC

Stockholms läns sjukvårdsområde , Stockholms läns sjukvårdsområde, Akademiskt primärvårdscentrum

Ansök
Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Beskrivning

Kunskapsteamet Levnadsvanor utgör en del av APC:s utvecklingsverksamhet. Teamets grunduppdrag är att förse hälso- och sjukvårdens personal med kunskap om behandling och samtal om hälsosamma levnadsvanor för personer som besöker primärvården. Detta görs genom nätverksträffar, fortbildningsinsatser, stöd till kvalitetsarbeten samt verksamhetsbesök. Teamet har en interprofessionell sammansättning och består av specialist i allmänmedicin, fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist och distriktssköterska. I teamet ingår även två personer som driver Stockholms FaR-ledarnätverk. De erbjuder bland annat utbildning till aktivitetsarrangörer om bland annat fysisk aktivitet på recept.

Arbetsuppgifter

I uppdraget deltar du i teamets utvecklingsarbete främst genom fortbildning om hälsosamma levnadsvanor för personal i primärvården. Fortbildningen genomförs vanligtvis på plats på den aktuella mottagningen, men kan också ske digitalt. Oftast arbetar du tillsammans med en eller flera kollegor men ibland kan du komma att ansvara själv för en fortbildningsinsats. Uppdraget kan vidare komma att innebära deltagande i nätverk och liknande med bäring på frågor om levnadsvanor. Du är ”kundansvarig” för en del av uppdragen och ansvarar då för hela kedjan från införsäljning och planering till uppföljning och utvärdering. Uppdraget ställer höga krav på självständighet och flexibilitet och att du är bekväm med att stå inför grupp, utbilda och processleda såväl på plats som i en digital miljö. Du ingår i ett team som har regelbundna möten för workshops, kreativa avstämningar samt för att utveckla verksamheten. Detta innebär även en möjlighet till fördjupad kunskapsutveckling inom området hälsosamma levnadsvanor och därtill kopplad pedagogik. I det dagliga arbetet har du teamets koordinator som operativt stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med specialistutbildning till distriktssköterska och har din grundanställning inom någon del av Region Stockholms primärvård. Bra också om du har grundläggande pedagogiska kunskaper och erfarenheter samt är van vid att hantera digitala verktyg. Vidare behöver du vara intresserad av frågor som berör levnadsvanor främst tobaksbruk och riskbruk alkohol. Du har goda ledaregenskaper och en positiv inställning samt är intresserad av att utveckla primärvården i Region Stockholm. Du uppskattar högt tempo och en rörlig miljö. Du behöver också ha god förmåga att kliva fram, ta initiativ och jobba självständigt samtidigt som att du gärna lyssnar och jobbar i team.

Det är särskilt meriterande om du har magister/ master, pedagogisk utbildning samt fördjupad klinisk och akademisk kunskap i området levnadsvanor. Vi lägger i den sammanvägda bedömningen av sökanden stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Uppdraget är en projektanställning omfattande 40 - 60 procent med start hösten 2022 eller enligt överenskommelse. Avtal skrivs för ett år i taget.

Sista ansökningsdag: 9 oktober 2022. Ansökningarna kommer beredas fortlöpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens utgång. 

Anställningsform: Projektanställning 

Välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm