Tillbaka till lediga jobb
top-image

Vill du vara med och utveckla framtidens FoUU för primärvården?

Stockholms läns sjukvårdsområde , Stockholms läns sjukvårdsområde, Ledning

Ansök
Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Vill du vara med och utveckla framtidens FoUU för primärvården?
Välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef till Akademiskt primärvårdscentrum

Akademiskt primärvårdscentrum (APC) har ett övergripande forsknings-, utbildnings- och utvecklingsuppdrag för hela primärvården i Region Stockholm. APC är en universitetssjukvårdsenhet (USV) och en viktig del i organisationen för kunskapsstyrning nationellt
och regionalt. Verksamheten bygger på en konsoliderad klinisk FoUU-verksamhet samt en
nätverksorganisation där majoriteten av våra 230 medarbetare har sin grundanställning i klinisk
primärvårdsverksamhet.

APC är en verksamhet inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) under ledning av närsjukvårdschef inom primärvården. Nära samverkan sker med övriga USV-enheter inom SLSO i nätverksform utifrån verksamhetsstöd forskning, utveckling och utbildning (FoUU).

Arbetsplatsen är förlagd centralt på Torsplan i Stockholm.

Om tjänsten:

Primärvården är inne i en spännande fas och dess roll i den nära vården blir alltmer central vilket förutsätter en stärkt klinisk FoUU i primärvården. Som ett resultat av detta pågår ett utvecklings- och omorganiseringsarbete inom verksamheten. Din roll som verksamhetschef är att leda och utveckla verksamheten.  Nära samverkan och kontinuerlig dialog med involverade och berörda parter på olika nivåer är centralt i arbetet och rollen som verksamhetschef och för verksamhetens och primärvårdens fortsatta utveckling.

För att stärka en god, jämlik och evidensbaserad primärvård är nära samverkan mellan APC och Karolinska Institutet samt andra universitet och högskolor, utifrån hela FoUU-uppdraget, en förutsättning.

Omfattningen av uppdraget är 100%. Tillsvidareanställning i grundprofession och ett treårigt förordnande som verksamhetschef. Du rapporterar till Närsjukvårdschef.

Om dig:

Vi söker en person med erfarenhet från primärvårdens verksamhet. Forskarutbildning är ett krav, och fortsatt aktiv forskning efter disputation är meriterande.

Vi söker dig som har goda ledaregenskaper med intresse för att leda och utveckla organisationer och driva förändringsarbete. Du har erfarenhet av utbildning och omvärldsanalys. Erfarenhet av kliniskt arbete och att arbeta med flera discipliner och flera fält inom området är meriterande. 

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga till mål- och resultatorientering. God kommunikationsförmåga, lyhördhet, samt förmåga att skapa ett gott och öppet arbetsklimat med hög delaktighet är centralt för uppdraget. Vi ser också din förmåga att formulera utvecklingsbehov och strategier för verksamheten som viktig.

I Primärvården hittar Du framtiden, varmt välkommen som verksamhetschef!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm